Bierbrouwset voor thuis

0/5 0 Jouw commentaar
Kies een optie

Op voorraad

Verwachte leverdatum: Woe, 27.10 – Don, 28.10
Hartelijk dank. We zullen je berichten zodra het product weer op voorraad is!

Gratis verzending vanaf 60 €
100 dagen gratis retourneren

  • Keuze uit verschillende soorten
  • Met alles wat je nodig hebt om je eigen bier te brouwen:
  • De kit bevat de nodige ingrediënten + gereedschap (5 l vat)
  • Volledige instructies inbegrepen
  • Voor doe-het-zelvers
Trefwoorden
Productbeschrijving Bierbrouwset voor thuis

Voor alle hop- en moutsters die er altijd van gedroomd hebben meesterbrouwers te worden, is de kit om je eigen zelfgemaakte bier te maken gewoon een uitkomst! Het is er niet alleen in verschillende soorten, maar het bevat ook alles wat je nodig hebt om vlot bier te brouwen. Er wordt ook een 5-liter vat bijgeleverd, zodat het verfrissende drankje in alle rust kan "rijpen" en dan in gezelschap kan worden genuttigd. Bijvoorbeeld, ter gelegenheid van een kleine thuisbarbecue, of een verjaardag, of een andere feestelijke gelegenheid is een biertje een must.

Jullie dorstige kelen hoeven nu alleen nog maar een soort te kiezen, te bestellen en dan aan de slag te gaan. Het is vast en zeker een delicatesse.... Proost!

Bierbrouwset voor thuis
details
  • Bierbrouwset voor thuis
  • Bevat 1 kit van de gekozen variant
  • Hiermee kun je ongeveer 5 liter natuurlijk troebel bier maken
  • Bereidingstijd: ongeveer 10 minuten
  • Je hebt 7 dagen nodig om het proces te voltooien
  • Nodig, maar niet inbegrepen in de kit: 1 maatbeker, heet water (of niet-koolzuurhoudend mineraalwater)
  • Eenmaal gebrouwen bewaar je het bier in de koelkast en consumeer je het binnen een paar dagen na het tappen
  • Als niet het hele vat in één keer opgedronken wordt, zorg dan dat het ventiel na gebruik weer gesloten wordt (zet de rode pin terug in zijn oorspronkelijke positie)
  • TIP: Als je het bier ongeopend in de koelkast laat staan, is het enkele weken houdbaar.
  • Het gemengde en gefermenteerde product bevat alcohol
  • Ingrediënten en hoeveelheid alcohol variëren naargelang het gebruikte recept
  • Instructies in het Duits en Engels
  • Afmetingen vat: ca. 25 cm (hoogte) x 16,5 cm (diameter); verpakking ca. 21 x 17,5 x 25,5 cm
  • Totaal gewicht: ca. 1.5 kg
  • LET OP: Het vat moet altijd in verticale positie staan met het drukventiel naar boven gericht.
  • Dek de uitstroomopening van het drukventiel niet af.
  • Schud of beweeg het vat niet overmatig.
  • Bewaren bij een temperatuur niet onder 0 graden en niet boven 30 graden - niet in direct zonlicht laten staan

 

Inhoud:

  • 1 zak gerst moutextract
  • 1 fles hoparoma
  • 1 pakje droge brouwersgist
  • 2 flessen natuurlijk aroma (ALLEEN voor de Indian Pale Ale variant)
  • 1 zakje eikenschaafsel (ALLEEN Festbier variant)
  • 1 leeg 5-liter vat als gistingsvat
  • 1 drukventiel

 

Instructies:

  • Neem het doorzichtige deksel van de bovenkant van het vat en bewaar het voor later
  • Doe het gerst moutextract in het vat - pas op dat er niet te veel extract in de zak blijft zitten
  • Meet 400 ml koud water af in een maatbeker en giet het in het vat.
  • Meet 1 liter kokend water af en giet het in het vaatje (let op: omdat het vaatje erg heet wordt, is het raadzaam het met een doek of handdoek te hanteren).
  • Breng een kleine hoeveelheid water aan de kook en steriliseer er het drukventiel mee.
  • Plaats het doorzichtige deksel weer op het vat en schud het ongeveer 30 seconden om het bierwort op te lossen (druk tijdens deze stap tegen het deksel om morsen te voorkomen)
  • Het bierwort is goed opgelost als de bodem van het vat is opgewarmd
  • Verwijder het doorzichtige deksel (het is niet meer nodig)
  • Vul het vat met in totaal 2,8 liter koud water, met behulp van de maatbeker; als er bij deze stap veel schuim ontstaat, onderbreek dan de bewerking ongeveer 5-10 minuten voordat je het overgebleven water erbij giet
  • Giet nu het gist- en hoparoma in het vat.
  • Heeft jouw kit een andere smaak of houtsoort, voeg die dan ook toe
  • Sluit de opening van het vat af met het drukventiel dat in de kit zit, waardoor natuurlijk koolzuurgas in het vat wordt opgewekt.
  • Het aanbrengen van het ventiel kan lastig zijn - let goed op dat de binnenkant niet in het vat wordt geduwd
  • Bewaar het vat gedurende 5 dagen, bij voorkeur op een vaste plaats bij kamertemperatuur.
  • Tijdens deze 5 dagen zet de gist de suiker in het gerst mout om in alcohol en koolzuurgas.
  • ATTENTIE: Tijdens de gisting kan er schuim uit het ventiel ontsnappen - het is raadzaam het vat uit de buurt van meubels of muren te bewaren.
  • Na 5 dagen is het bier uitgegist - zet het vat minstens 2 dagen rechtop in de koelkast.
  • Tijdens deze 2 dagen bezinkt de gist op de bodem - het bier krijgt een lichtere kleur, maar behoudt een natuurlijke troebelheid (in tegenstelling tot gewone industriële bieren).
  • Na 2 dagen is het bier klaar om gedronken te worden.
  • Trek voorzichtig de rode pin van het drukventiel naar boven - wacht tot er geen druk meer is (om de druk in het vat te verminderen)
  • Om te tappen: draai de klepplug naar boven en opzij - sluit de klep als er een lange tijd verstrijkt tussen het tappen.
Andere klanten kochten Dit cadeau kochten ze voor
Klantenreviews
Helaas, Bierbrouwset voor thuis heeft nog geen beoordelingen
Nu beoordelen
Dit kan je ook interesseren