Rosé schuimwijn om zelf te maken

Zelfgemaakt is altijd beter.
Op voorraad Levertijd 2-4 werkdagen
Binnenkort weer leverbaar
€ 59,95
Op voorraad Levertijd 2-4 werkdagen
Binnenkort weer leverbaar
€ 59,95
  • Bevat alle benodigde ingrediënten
  • Inclusief handleiding, uiteraard...
  • Voor tot 5 flessen
  • Fles is niet inclusief
  • 11% alcohol
Productbeschrijving

Alles wat je zelf maakt, is beter. Toch? Zo weet je tenminste wat er allemaal inkruipt – the good, the bad, the ugly. En geef toe, wanneer je bloed, zweet en tranen gelaten hebt, smaakt het resultaat minstens dubbel zo goed als wanneer je het in de winkel gekocht zou hebben. Feit.

En dat is dus niet anders met onze DIY rosé schuimwijn kit. Toegegeven, je moet geduld hebben. Maar als het resultaat 5 flessen zelfgemaakte schuimwijn is, kan je wel even geduldig zijn.

Komt met vrijwel alle ingrediënten en toebehoren om aan de slag te gaan, behalve een trechter, suiker en glazen flessen.

3, 2, 1 – start!

Read moreRead less
details
  • Rosé schuimwijn om zelf te maken
  • Om ca. 5 flessen schuimwijn van te maken
  • Benodigd ca. 6 weken
  • Niet inclusief: trechter, 7 eetlepels suiker, 5 flessen
  • Desinfecteer alles voor gebruik – doe de helft van het meegeleverde middel in ca. 3,5 liter water (andere helft kan je voor later bewaren), en laat alles wat je wil gebruiken even weken in het water – afspoelen en laten drogen
  • Gevulde flessen een nachtje in de koelkast laten rusten
  • Afmeting van de glazen kan ca. 29,5 cm hoog met diameter van ca. 16 cm en opening met diameter van ca. 3 cm; verpakking ca. 23 x 19 x 30 cm
  • OPGELET: Gebruik louter flessen met een dikke want – normale flessen kunnen de druk niet aan

Handleiding

Fermenteren

  • Zet de trechter in de glazen kan en giet er het rosé druivensap (kamertemperatuur) in – vol verder met water tot de 1 gallon markering – schud voorzichtig met de kan om het sap en het water goed te mengen
  • Doe de Racking Cane in het mengsel, zet je duim op de bovenste opening (opdat de wijn opgezogen wordt), en laat het mengsel uit de Racking Cane en in de Hydrometer lopen
  • Doe de Hydrometer voorzichtig in het sap en zorg ervoor dat deze de kant niet raakt – let op het getal dat je ziet op de Hydrometer (dient ca. 1,088 te zijn) – noteer dit nummer
  • Voeg de gist toe
  • Voegen tevens de gist voedstof toe (klein pakje met witte kristallen)
  • Schud het mengsel goed door elkaar, om meer lucht in het mengsel te krijgen
  • Schroefsluiting op de fles zetten – schuif het pijpje (niet meer als 2,5 cm) in de sluiting en leg de andere kant op een klein schoteltje met desinfectiemiddel
  • 2-3 dagen laten rusten – normaal merk je nu blaasjes en schuim aan het oppervlak – wanneer dit mindert, kan je het pijpje schoon maken
  • Desinfecteer het luchtsas en vul deze tot de markering met desinfectiemiddel
  • Zet het luchtsas in de opening
  • Bewaar 8 dagen op kamertemperatuur en laat het rusten (tot het niet meer bubbelt)
  • Controleer 10 dagen nadat je de gist toegevoegd hebt of het bubbelen gestopt is ) – zoja, meng je nogmaals met de Hydrometer – als het getal lager is dan 1,000 dan is de schuimwijn klaar om af te vullen in flessen – als het getal hoger is dan 1,000 dien je de schuimwijn nog 1 à 2 dagen te laten rijpen

Vullen in flessen (na ca. 10 dagen)

  • Flessen grondig spoelen met water
  • Resterende desinfectiemiddel mengen met water, een beetje toevoegen per fles en goed schudden, na ca. 2 minuten weer leeg laten lopen en spoelen met koud water
  • 7 eetlepels suiker oplossen in ½ tas water en in een kookpot gieten – in de volgende stappen ga je hier ook je schuimwijn bij doen
  • Het zuigen kan je eventueel een aantal keer ervoor oefenen met gewoon water
  • Bevestig de bovenste klem aan het pijpje
  • Vul het pijpje met desinfectiemiddel
  • Bevestig de met het desinfectiemiddel gevulde pijpje aan het korte gebogen stuk van de Racking Cane – bevestig de zwarte kap aan de andere kant – dit verhindert dat er sediment opgezogen wordt
  • Klemmen sluiten
  • Schroefsluiting openen en Racking Cane in de kan zetten (direct boven het sediment aan de bodem)
  • Het onderste stukje van de pijl dat niet met de Racking Cane verbonden is, in de gootsteen houden – de zuigwerking zorgt dat de schuimwijn opgezogen wordt door de Racking Cane en in het pijpje – open de klemmen en laat het desinfectiemiddel lopen tot de wijn uit het pijpje is, en sluit de klem dan weer
  • Houdt het pijpje in de kookpot met de suikeroplossing; open het klemmetje en laat de wijn erin lopen
  • TIP: Zorg ervoor dat de houder van de schuimwijn hoger staat als de pot die je wil vullen
  • Je kan de kan een beetje kantelen wanneer er wat minder in zit, maar pas op dat je geen sediment meezuigt

Flessen vullen

  • Vul de pijp weer met desinfectiemiddel; in kookpot zetten (tot op de bodem, aangezien er geen sediment is); desinfectiemiddel uitspoelen, en schuimwijn afvullen in flessen (zie handleiding boven)
  • Kurken desinfecteren en op de flessen drukken tot ze vast zitten
  • De metalen omhulsens (Agraffe) rond elke kurk draaien en vatzetten
  • 4 tot 10 weken bij kamertemperatuur bewaren

Inhoud

  • Glazen kans (1 gallon)
  • Rosé (wijn) druivensap
  • Sekt gist (cuvée)
  • Gist voedstof
  • L-vormig buisje (Racking Cane)
  • Pijpje
  • Klemmen voor het pijpje
  • Luchtsas
  • Schroefsluiting
  • Hydrometer
  • 5 kurken (kunststof)
  • 5 metalen omhulsels (Agraffen)
  • Desinfectiemiddel (Sanitizer)
Meer details
Rosé schuimwijn om zelf te maken
Productbeschrijving

Alles wat je zelf maakt, is beter. Toch? Zo weet je tenminste wat er allemaal inkruipt – the good, the bad, the ugly. En geef toe, wanneer je bloed, zweet en tranen gelaten hebt, smaakt het resultaat minstens dubbel zo goed als wanneer je het in de winkel gekocht zou hebben. Feit.

En dat is dus niet anders met onze DIY rosé schuimwijn kit. Toegegeven, je moet geduld hebben. Maar als het resultaat 5 flessen zelfgemaakte schuimwijn is, kan je wel even geduldig zijn.

Komt met vrijwel alle ingrediënten en toebehoren om aan de slag te gaan, behalve een trechter, suiker en glazen flessen.

3, 2, 1 – start!

Read moreRead less
details
  • Rosé schuimwijn om zelf te maken
  • Om ca. 5 flessen schuimwijn van te maken
  • Benodigd ca. 6 weken
  • Niet inclusief: trechter, 7 eetlepels suiker, 5 flessen
  • Desinfecteer alles voor gebruik – doe de helft van het meegeleverde middel in ca. 3,5 liter water (andere helft kan je voor later bewaren), en laat alles wat je wil gebruiken even weken in het water – afspoelen en laten drogen
  • Gevulde flessen een nachtje in de koelkast laten rusten
  • Afmeting van de glazen kan ca. 29,5 cm hoog met diameter van ca. 16 cm en opening met diameter van ca. 3 cm; verpakking ca. 23 x 19 x 30 cm
  • OPGELET: Gebruik louter flessen met een dikke want – normale flessen kunnen de druk niet aan

Handleiding

Fermenteren

  • Zet de trechter in de glazen kan en giet er het rosé druivensap (kamertemperatuur) in – vol verder met water tot de 1 gallon markering – schud voorzichtig met de kan om het sap en het water goed te mengen
  • Doe de Racking Cane in het mengsel, zet je duim op de bovenste opening (opdat de wijn opgezogen wordt), en laat het mengsel uit de Racking Cane en in de Hydrometer lopen
  • Doe de Hydrometer voorzichtig in het sap en zorg ervoor dat deze de kant niet raakt – let op het getal dat je ziet op de Hydrometer (dient ca. 1,088 te zijn) – noteer dit nummer
  • Voeg de gist toe
  • Voegen tevens de gist voedstof toe (klein pakje met witte kristallen)
  • Schud het mengsel goed door elkaar, om meer lucht in het mengsel te krijgen
  • Schroefsluiting op de fles zetten – schuif het pijpje (niet meer als 2,5 cm) in de sluiting en leg de andere kant op een klein schoteltje met desinfectiemiddel
  • 2-3 dagen laten rusten – normaal merk je nu blaasjes en schuim aan het oppervlak – wanneer dit mindert, kan je het pijpje schoon maken
  • Desinfecteer het luchtsas en vul deze tot de markering met desinfectiemiddel
  • Zet het luchtsas in de opening
  • Bewaar 8 dagen op kamertemperatuur en laat het rusten (tot het niet meer bubbelt)
  • Controleer 10 dagen nadat je de gist toegevoegd hebt of het bubbelen gestopt is ) – zoja, meng je nogmaals met de Hydrometer – als het getal lager is dan 1,000 dan is de schuimwijn klaar om af te vullen in flessen – als het getal hoger is dan 1,000 dien je de schuimwijn nog 1 à 2 dagen te laten rijpen

Vullen in flessen (na ca. 10 dagen)

  • Flessen grondig spoelen met water
  • Resterende desinfectiemiddel mengen met water, een beetje toevoegen per fles en goed schudden, na ca. 2 minuten weer leeg laten lopen en spoelen met koud water
  • 7 eetlepels suiker oplossen in ½ tas water en in een kookpot gieten – in de volgende stappen ga je hier ook je schuimwijn bij doen
  • Het zuigen kan je eventueel een aantal keer ervoor oefenen met gewoon water
  • Bevestig de bovenste klem aan het pijpje
  • Vul het pijpje met desinfectiemiddel
  • Bevestig de met het desinfectiemiddel gevulde pijpje aan het korte gebogen stuk van de Racking Cane – bevestig de zwarte kap aan de andere kant – dit verhindert dat er sediment opgezogen wordt
  • Klemmen sluiten
  • Schroefsluiting openen en Racking Cane in de kan zetten (direct boven het sediment aan de bodem)
  • Het onderste stukje van de pijl dat niet met de Racking Cane verbonden is, in de gootsteen houden – de zuigwerking zorgt dat de schuimwijn opgezogen wordt door de Racking Cane en in het pijpje – open de klemmen en laat het desinfectiemiddel lopen tot de wijn uit het pijpje is, en sluit de klem dan weer
  • Houdt het pijpje in de kookpot met de suikeroplossing; open het klemmetje en laat de wijn erin lopen
  • TIP: Zorg ervoor dat de houder van de schuimwijn hoger staat als de pot die je wil vullen
  • Je kan de kan een beetje kantelen wanneer er wat minder in zit, maar pas op dat je geen sediment meezuigt

Flessen vullen

  • Vul de pijp weer met desinfectiemiddel; in kookpot zetten (tot op de bodem, aangezien er geen sediment is); desinfectiemiddel uitspoelen, en schuimwijn afvullen in flessen (zie handleiding boven)
  • Kurken desinfecteren en op de flessen drukken tot ze vast zitten
  • De metalen omhulsens (Agraffe) rond elke kurk draaien en vatzetten
  • 4 tot 10 weken bij kamertemperatuur bewaren

Inhoud

  • Glazen kans (1 gallon)
  • Rosé (wijn) druivensap
  • Sekt gist (cuvée)
  • Gist voedstof
  • L-vormig buisje (Racking Cane)
  • Pijpje
  • Klemmen voor het pijpje
  • Luchtsas
  • Schroefsluiting
  • Hydrometer
  • 5 kurken (kunststof)
  • 5 metalen omhulsels (Agraffen)
  • Desinfectiemiddel (Sanitizer)
Schrijf uw eigen review
x
Schrijf je recensie over Rosé schuimwijn om zelf te maken
Hoe beoordeel je dit product?

Succesvolle beoordeling

Duur: Hoe lang heb je het product? Gebruik je het zelf?

Positief: Wat vind je bijzonder aan het product?

Negatief: Wat bevalt je niet aan het product?

Dit heb je Laatst bekeken
Laat je inspireren