Slow Koffie Barista Set

Creëer je eigen goud in een mok

Meer dan 50 verkrijgbaar

Meer dan 50 verkrijgbaar

Verwachte leverdatum: Don, 02.02 – Vri, 03.02
Incl. BTW / Geen verzendkosten

Gratis verzending vanaf 60 €
100 dagen gratis retourneren
Veilige betaling

Korte beschrijving
  • Luxe 6-delige set in strakke zwarte cadeaubox
  • De set bestaat uit: roestvrij stalen waterketel, glazen koffiekan, glazen koffiedruppelaar (Dripper), weegschaal, koffiemolen en lepel om te portioneren
  • Voor beginnende of gevorderde koffie-experts
  • Het ultieme cadeau voor ambitieuze barista's
  • Gelieve met de hand af te wassen (behalve koffiepot en lepel)
Productbeschrijving Slow Koffie Barista Set

Goede koffie draait om balans. Die perfecte verhouding van rijke, complexe smaken die bij elke slok samenkomen en overlappen. Maar de perfecte balans vereist het juiste gereedschap. Geïnspireerd door de optimale brouw temperatuur (96 graden Celsius) is deze Barista set meer dan alleen een opgiet kit. Het bevat alles wat je nodig hebt om de kunst van het koffiezetten te vereenvoudigen, of je nu een beginner bent of een meester, en zorgt elke keer weer voor een perfect kopje koffie. Daar kan echt geen machine of apparaat tegenop. Wat zit er in deze set: koffiemolen om de bonen vers te malen, lepel om te portioneren, weegschaal voor precisie, en een glazen koffiedruppelaar, druppelbak en waterketel. Je hoeft alleen zelf voor je favoriete koffiebonen en koffiefilters te zorgen; verder is alles aanwezig.

Zodat je met eenvoudige middelen, met aandacht een geweldige mok aroma's hebt. Om de dag goed te beginnen of de dag af te sluiten.

Details
  • Slow Koffie Barista Set
  • 6-delige set voor de bereiding van filterkoffie
  • Bevat glazen koffiekan, filterglas, waterketel, koffiemolen, weegschaal, koffielepel/klem
  • Inhoud kan: ca. 500 ml
  • Capaciteit roestvrijstalen waterketel: ca. 600 ml
  • 2 in 1 portioneerlepel met klemfunctie voor het afsluiten van koffiepakken
  • Wordt geleverd in een mooie cadeauverpakking
  • Instructie in Engels
  • Afmetingen: koffiekan ca. 10 cm hoog, diameter ca. 12 cm; filterglas ca. 10 cm hoog, diameter ca. 12 cm; ketel ca. 13,5 cm hoog, diameter ca. 9 cm; molen ca. 9 cm lang, diameter ca. 5 cm, koffiemolen ca. 11 cm lang; weegschaal ca. 13 x 11 x 2 cm, lepel ca. 17 cm lang; verpakking ca. 41 x 30,5 x 15 cm
  • Totaal gewicht ca. 2,6 kg
  • OPMERKING: wassen voor het eerste gebruik
  • Alleen met de hand wassen
  • Roestvrijstalen ketel en lepel geschikt voor de vaatwasser

Voorbereiding:

  • Vul de roestvrijstalen ketel met 600 ml water en breng het op het fornuis aan de kook.
  • Plaats het filterpapier (niet meegeleverd) in de dripper.
  • Verwijder het deksel van de molen, zet de molen op de weegschaal en stel hem op nul.
  • Doe 25 gram koffiebonen in de molen met de koffielepel
  • Schroef het deksel er weer op en stel de gewenste maling in; aanbevolen wordt de koffie zo grof te malen dat deze ongeveer de grootte van zeezout heeft.
  • Plaats het filterglas op de kan; bevochtig het filterpapier met heet water totdat de zijkanten helemaal tot bovenaan nat zijn; giet het gestolde water uit de kan.
  • Doe de gemalen koffie in het filter en klop er zachtjes op om het oppervlak van de koffiedrab glad te strijken.
  • Plaats de hele opstelling op de weegschaal en stel deze op nul.
  • Giet langzaam water over de koffie; begin aan de buitenrand en beweeg in een gelijkmatige spiraal naar het midden; zorg ervoor dat alle koffie verzadigd is met water.
  • Wanneer de weegschaal 60 gram bereikt, stoppen met gieten; dit zou ongeveer 15 seconden moeten duren.
  • Laat de koffie ongeveer 30 seconden uitdruipen voordat je doorgaat met de 2e schenking.
  • Begin in het midden en giet in een gelijkmatige spiraal naar de buitenrand en dan terug naar het midden.
  • Giet over de groeven van het filterpapier tot aan de rand om te voorkomen dat het koffiedik daar blijft plakken.
  • Voeg zo ongeveer 90 gram water toe
  • Wacht 60 seconden en voeg dan 75 gram water toe op dezelfde manier als bij de 2e schenking; dit proces duurt ongeveer 15-20 seconden en brengt het totaal op 225 gram.
  • Wanneer het water en de koffie van de 3e gietbeurt naar de bodem van het filterpapier druipen, begin je met de 4e opgieting; dit proces duurt ongeveer 20 seconden en voegt 75 gram toe, zodat de totale hoeveelheid water 300 gram bedraagt.
  • Koffiedik en -filters kunnen nu worden weggegooid of gecomposteerd
  • De koffie, met precisie bereid in barista-stijl, kan nu worden geserveerd en genoten
Reviews
Helaas, Slow Koffie Barista Set heeft nog geen beoordelingen Nu beoordelen
Dit kan je ook interesseren