Menu

Over ons

Onze geschiedenis, onze missie

Als de tijd vliegt,
vlieg mee.

En zo lang proberen we nieuwe wegen te bewandelen op het gebied van producten en online shopping ervaring. Ons doel? De coolste producten uit het tot op heden ontdekte universum aan te bieden, en liefst op zo'n manier dat het shoppen ook gewoon leuk wordt. Ondertussen doen we dit in vrijwel heel Middel Europea, samen met onze zuster shops Troppotogo en CadeauxFolies. Van Antwerpen tot Augsburg, van Breda tot Berlijn, van Cannes tot Como. You get the idea. Voor alle hipsters, tripsters, en simpelweg iedereen die zich tot op heden de vraag stelde wat in hemelsnaam "radbag" betekent (kleine tip: kijk even op Urban Dictionary).

Zo. En nu weer aan het shoppen alsjeblieft.

Have a radbag full of fun.
CU.

PS: Liefdesbrieven, felicitaties, kritiek en alles wat je radbag maar te vertellen hebt, lezen en horen we graag op onze Facebook-Fanpage.

Ons team

Philipp

Philipp Directie

Philipp ontwerpt onze visies en budgetplannen, die zoals altijd niet met elkaar verenigbaar zijn. Als hij wil uitrusten van deze inspannende taak, vlucht hij naar conferenties en congressen. Wie hem daar wil ontmoeten kan het beste direct naar de bar gaan. Het is niet voor niks dat hij de hele E-commerce branche zijn vrienden noemt.

Corinna – Teamleiding E-Commerce

Als je een Duracell konijntje een laptop onder zijn poten duwt, zou het misschien overeen komen met onze multi-tasking Queen Corinna. We hebben nog geen online marketing discipline gevonden waarin ze niet thuis is. Daarnaast weet ze met een adembenemend zekerheid welke functies u in onze winkel wil hebben- voordat je het zelf weet.

Tobias

Tobias – Performance Marketing
Onze eigenlijk-niet-zo-nieuwe nieuweling uit Saksen houdt zich met alles bezig wat met Performance Marketing te maken heeft. Affiliate Marketing, Keyword Advertising, en soortgelijke duistere zaakjes uit de magische jungle van Online Marketing. Belangrijk hierbij is simpelweg - zoals Tobias het ons steeds probeert uit te leggen - om meer op te brengen dan uit te geven. Of zo.

Thomas – Brand Management & PR

Thomas is niet alleen zo oud als de heuvels, maar ook verstandig. De wandelende encyclopedie van de hedendaagse popcultuur schudt bijna alle teksten uit zijn opleiding, die kunen worden gevonden op onze website. Bovendien legt hij het medialandschap uit welke dingen die je gewoon moet hebben om welke reden dan ook. (Voor het laatste geldt: of niet).

Stefan

Stefan – Performance Marketing

Stefan uit Beieren - en wel het échte Beieren - weet onder andere waar er goed weißbier te drinken valt, waar de beste pretzels te koop zijn, en welke obscure voetbalclubs in evenzeer obscure plekjes strijden om de Gouden Worst. En bovenal weet hij welke Online Marketing acties goed functioneren, hoe dat te meten is, en welke wijze lessen hieruit getrokken kunnen worden. Yes!

Sandra – Performance Marketing

Sandra komt uit het mooie Lustenau, maar gelukkig verstaan we haar nog net ;-) Ze is de nieuwste toevoeging tot ons steeds groeiende Performance Marketing team. Daar houdt ze zich bezig met Facebook Ads en soortgelijke avonturen in de spannende wereld van Social Media, en zorgt ze er ervoor dat onze kleine shop nóg bekender worden. Wat ons natuurlijk erg blij maakt.

Jelle

Jelle - PR Nederland & België

Hoewel Jelle uit een klein gehucht uit het al even kleine België komt, waar het hoogste punt de locale kerktoren is, hebben we uit goede bron vernomen dat hij nu geregeld de plaatselijke bergen onveilig maakt met wat hij ook te pakken kan krijgen. Daarnaast zorgt hij ervoor dat de hele PR en SEO machine draaiende blijft voor de Nederlandse en Belgische markt. Dat, en hij moet zowat de snelste vertaler zijn van dit tijdperk.

Benjamin

Benjamin – Nieuwsbrief en Marktplaats beheerder

Benjamin is voortdurend met onze nieuwsbrief in de weer. Wanneer er wat tijd overblijft struint hij mainstream meuk af van Amazon & Co. opzoek naar de meest coole producten. Alsof dat nog niet genoeg is deelt hij zijn zelfgemaakte of gevonden filmpjes met de rest van het Radbag team. Soms grappig, soms niet.

Camille

Camille - PR Frankrijk

Camille uit Frankrijk, om precies te zijn, uit het mooie Bretagne, heeft chinees gestudeerd (ja, ze spreekt het vloeiend) en lange tijd in China gewoond en gewerkt. Maar dat was overduidelijk te exotisch voor haar, dus heeft ze besloten te verhuizen naar het altijd exotische Oostenrijk om hier te komen werken. Hier gebruikt ze haar franse charmes om onze franse website te promoten.

Emilia

Emilia - PR Italië

Daar we voor onze geliefde Italiaanse zustershop Troppotogo.it niet troppo genoeg doen kunnen, helpt Signora Emilia uit het mooie Guidonia Montecelio bij Rome ons sinds kort (en hopelijk noch molto lang) om alle stijlbewusten tussen Turin en Tarent van onze originele cadeau ideeën te overtuigen. Daarbij focust ze zich vooral op social media en SEO, opdat men van wijd en ver onze shop zou vinden. Ci vediamo!

Johanna

Johanna - Social Media Management

Onze gloednieuwe nieuweling is in eerste instantie verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van onze uitstapjes op social media, en het paaien van Duitstalige bloggers met radbag producten en tal van andere campagnes. Daarnaast blogt Johanne natuurlijk ook zelf op de one-and-only radbag blog, waar ze alle geheimen uit de wonderbaarlijke cadeau- en gadgetwereld uit de doeken doet.

Sara

Sara - Grafische Formgeving

Sara vult onze dagen met kleur, en onze shop met de coolste designs. Wat bij circa 437 taken op haar wekelijkse To Do lijst niet bepaald een eenvoudige opgave is. Maar wonder boven wonder weet ze met haar innerlijke rust (thank god for yoga) onze wildste verwachtingen steeds te overtreffen. Of het nu voor web, print of onze eigen unieke producten is. Ze bewijst ons elke dag weer dat een goed ontwerp veel meer is dan het halve werk.

Danielle

Danielle – Productmanagement

Terwijl de rest van het teams erover discussieert of een nieuw gevonden product cool genoeg voor radbag is, heeft Dani haar oordeel al lang klaar. Ze heeft een legendarische neus voor wat net in de mode is. Als haar plek op kantoor weer eens leeg is, dan vliegt ze net de wereld rond – of vermaakt zich met onze Male Models bij de zwembroek fotoshooting.

Julia

Julia – Content Marketing & B2B

Met haar steeds bomvolle koektrommel is Julia de belangrijkste energieleverancier van ons team. Zonder haar zou onze shop net zo leeg zijn als de zin van het menselijk bestaan zonder radbag – want elke producttekst en iedere productcategorie op radbag ging minstens éénmaal door de handen van Julia. Ze zorgt er niet op de laatste plaats voor dat ook medewerkers van andere bedrijven met stralende ogen van de kerstviering naar huis gaan - met een cadeau van radbag.

Anita

Anita – Ankoop Leiding

Anita vliegt voor jullie van de ene beurs naar de andere – altijd op zoek naar de beste leveranciers met de coolste producten en naar de snelste vervoersbedrijven. Geduldig en met grote regelmaat zet ze ons weer met beide voeten op de grond, als we gadgets willen hebben, die pas als prototype in een Braziliaanse garage staan. Om ons weer op te monteren brengt ze vervolgens zelfgemaakte lekkernijen mee, zodat we haar weer vergeven.

Carmen Carmen – Ankoop Assistent

Carmen weet er op een of andere onverklaarbare manier voor te zorgen dat haar onbegrijpbare Excel Sheets vertaald worden naar een vol magazijn vol cadeaus en gadgets. Daarnaast houdt ze mede de Aankoopafdeling recht, en houdt ze een scherp oog op onze voorraad. Allemaal dingen die voor ons simpele marketing-zielen te hoog gegrepen zijn. Niet iedereen is goed met nummers. Carmen wel. Godzijdank.

Yasi – Leiding bij de fulfillment

Zonder Yasi zouden jullie gadgets, waar jullie zo naar uitgekeken hebben, nooit bij jullie thuis aankomen. Je postbode werd door een hond opgevreten? Onze robot D4Y heeft diarree of heeft een slokje olie nodig? Zulke uitdagingen achter de schermen van onze bonte avatar laten Yasi pas echt opleven.

Susanne Susanne – Klantenservice

Als een klant van radbag ontevreden is (iets dat al naar gelang de stand van de sterren om de paar jaar wel eens voorkomen kan), dan komt Susanne in actie: met een prima humeur en hardnekkig danst ze net zolang om ons heen, tot wij het opgeven – en ze aan haar klant een oplossing voor zijn probleem kan melden. Zóóó moet klantenservice zijn!

 Kamila Kamila – Softwareontwikkeling

Kamila is voor alle features in onze online shop verantwoordelijk, die niet alleen functioneren, maar er ook nog goed uitzien. (Als je denkt dat dat normaal is, heb je waarschijnlijk nog nooit met softwareprogrammeurs gewerkt.) Bedankt, Kamila!

 Adam Adam – Softwareontwikkeling

Adam flitst zo snel door code en databanken, dat je vanwege het gevaar op een epileptische aanval nooit langer dan drie seconden op zijn beeldscherm zou moeten kijken. De meeste tijd is hij bezig zijn programmeerfouten op te lossen – om zo aan Veronika te laten zien dat op zijn computer alles perfect functioneert.